Braadpan
Pannenberg.nl | Braadpan / Sudderpan
Een braadpan is een pan die de warmte vasthoudt om lekker lang in te kunnen sudderen. Daarom wordt het ook wel een sudderpan genoemd. Braadpannen zijn normaal gesproken diep en wijd en hebben een dikke bodem om de warmte goed over de braadoppervlakte te kunnen verdelen.
Vroeger sudderde men in braadpannen van gietijzer maar omdat dit vaak te zwaar gevonden wordt zijn veel mensen overgegaan op het braden in een braadpan van roestvrijstaal, met antiaanbaklaag of keramische laag.
De roestvrijstalen braadpan wordt steeds bekender. Het voordeel is dat de roestvrijstalen braadpan net zo lekker suddert als een gietijzeren braadpan, mits van een goede bodem voorzien. Bovendien kan de roestvrijstalen braadpan ook in de vaatwasser worden gereinigd wat voor gietijzer en emaille zeker niet aan te bevelen is.
De braadpannen / hapjespannen met antiaanbaklaag zijn te gebruiken met weinig boter/vet/olie. Vaak maakt men hierin vlees klaar wat sneller gaar is zodat er niet uren gesudderd hoeft te worden in de antiaanbaklagen of keramische lagen. Dit voor het behoud van de braadpan.
-50%
Braadpan Braet 26 cm€ 30,00 € 15,00Aanbieding
Gietijzeren braadpan 28 cm met glasdeksel€ 79,95 € 59,95-29%
Gietijzeren braadpan 22 cm€ 69,95 € 49,95-25%
Gietijzeren braadpan 26 cm€ 79,95 € 59,95- Emaille braadpan 24 cm, Rustica€ 19,95
- Emaille braadpan 28 cm, Rustica€ 24,95
- Emaille braadpan 20 cm€ 19,95
- Emaille braadpan 22 cm€ 21,95
- Emaille braadpan 24 cm€ 24,95
- Emaille braadpan 26 cm€ 27,95
- Emaille braadpan 28 cm€ 29,95